Robert Kranenborg’s andijviestamppot met groentenjus

10x gemakkelijk en budgetproof stamppot maken

Een lekkere stamppot met een beetje extra hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Wij hebben 10 heerlijke, makkelijke en goedkope stamppotrecepten op een rij gezet. Scroll naar beneden voor een hele lijst met stamppotten die variëren in groenten, kruiden en kleuren maar toch altijd betaalbaar blijven.

1. Grieks stamppotje 
Met deze Griekse stamppot zet je snel en gemakkelijk iets op tafel dat de aandacht trekt. Door de feta en kalamata olijven waan je jezelf even tussen de Griekse bergen. Dit gerecht is niet alleen heel bijzonder maar staat ook binnen 25 minuten op tafel. Dit recept bevat ongeveer 90 gram groente per portie. 

2. Roze stamppot 
Deze klassieke bietenstamppot staat al binnen 30 minuten op tafel en smaakt heerlijk. De rode bietjes geven dit gerecht een mooie roze kleur en de rucola zorgt voor een verrassende twist. Dat wordt smullen! Een portie bevat ongeveer 150 gram groente. Tip: Gebruik voorgekookte aardappels of de gekookte aardappelen van de dag ervoor om de maaltijd nog sneller op tafel te hebben. 

3. Crunchy broccolistamppot
Een stamppot die binnen 20 minuten klaar is? Dat klinkt als muziek in de oren. Deze broccolistamppot is perfect om te maken op drukke dagen. Zo krijg je gemakkelijk meteen voldoende groente binnen. Maar liefst 150 gram per portie. De macadamia noten en gebakken uitjes geeft het gerecht een verrassende crunch, smullen maar! 

4. Stamppot sla met sojachampignons en seroendang 
Je hoort het niet vaak maar stamppotten kan je ook met sla maken. In dit recept wordt er romaine sla gebruikt maar eigenlijk kunnen alle soorten sla in een stamppot verwerkt worden. Naast de sla doe je er bijna een heel bakje champignons in waardoor je zeker 250 gram groente per portie binnenkrijgt. Tip: Koop een bak kant-en-klare aardappelpuree bij jouw dichtstbijzijnde supermarkt. Zo maak je het voor jezelf nog makkelijker en kan je binnen 20 minuten genieten van deze maaltijd. 

5. Stamppot met bospeen, sjalot en grove mosterd 
Een eeuwenoud gerecht dat nog altijd geliefd is in Nederland, hutspot! Dit recept met bospeen en sjalot staat al binnen 35 minuten op tafel. Doordat je de groenten aanbakt, geef je er helemaal een bijzondere draai aan. Bereid er een lekkere (vega) worst bij en smikkelen maar! Tip: Maak een grote portie zodat je er later in de week nog een keer van kan eten, zo bespaar je ook nog is op de kosten! Per portie krijg je 100 gram groente binnen.

6. Boerenkool stamppot met uitgebakken spekjes en piccalilly
Er gaat natuurlijk niets boven de klassieke boerenkoolstamppot. Al jaren genieten mensen van dit oerhollandse stamppotje. Door de piccalilly krijgt deze variant een frisje wat het net even spannender maakt en dat zijn ook de kosten niet!. Binnen 25 minuten heb jij deze stamppot klaar. Per portie van dit gerecht krijg je 150 gram groente binnen. Smakelijk eten! 

7. Rucola stamppot met gedroogde tomaat en pijnboompitten (vegan)
Met maar vier ingrediënten ben je in mum van tijd aan het genieten van deze rucola stamppot. Rucola is een typisch Toscaanse groente en een echte smaakversterker. Hierdoor krijgt deze stamppot een lekkere pit. De olie van de gedroogde tomaatjes maakt het geheel smeuïg. Stamp alles goed door elkaar en strooi de pijnboompitjes erover. Binnen 25 minuten staat deze maaltijd op tafel. Lekker vegan! Dit gerecht bevat per portie 175 gram groente.

8. Italiaanse stamppot 
Als we het over Italië hebben komt stamppot niet meteen in je op. Dit recept bewijst dat Italiaanse smaken juist perfect passen in een stamppot. De tomaten en paprika maken het net wat zoeter en de Italiaanse kruiden brengen de maaltijd op smaak. De bereidingstijd van dit gerecht is 30 minuten en per portie krijg je 100 gram groente binnen. 

9. Robert Kranenborg’s andijviestamppot met groentenjus 
Zin om toch een keer uit te pakken? Probeer dan eens het familierecept van Robert Kranenborg! Kranenborg maakt een overheerlijke groentejus bij zijn andijviestamppot, maar dat is wel een uitgebreid klusje. Wil je dus toch voor snel en gemakkelijk gaan? Koop de jus kant en klaar en je bent met een half uur klaar. Een culinair gerecht in een mum van tijd op je bord. Bereidingstijd: 30 minuten

10. Andijviestamppot met spekjes en zilveruitjes 
Grootmoeders klassieker: de andijviestamppot! Deze Hollandse favoriet is goed voor de portemonnee en staat al binnen 25 minuten op tafel. Maar je kan het jezelf nog makkelijker maken door voorgekookte aardappelen te gebruiken. Vooral handig na een lange werkdag. Voor een vegetarische variant kan je de spekjes vervangen door blokjes kaas, Hollandser kan niet! Met dit gerecht krijg je 75 gram groente binnen per portie. 

Met recepten van Gewoon wat een Studentje s’-avonds Eet en Lekker en Simpel.