Boerenkoolstamppot met uitgebakken spekjes en piccalilly

Met deze stamppot van Samuel Levie komen we de koude winterdagen wel door. Boerenkoolstamppot is al jaren favoriet in Nederland. Deze variant krijgt een verrassend frisje door de flinke dot piccalilly die erop gaat. Bij dit gerecht krijg je maar liefst 150 gram groente binnen per portie. Dat is dubbel genieten! Bereidingstijd: 25 minuten.

25 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 300 gram spek in blokjes
  • Klont boter
  • 600 gram boerenkool
  • Piccalilly
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

Stap 1: Koken

Schil de aardappelen, doe deze in een ruime pan en voeg water toe tot de aardappelen net onder water staan. Leg de boerenkool er bovenop. Breng aan de kook met een deksel op de pan en kook 20 minuten. 

Stap 2: Spekkruimels maken

Doe een klont boter in een pan en bak de blokjes spek uit. Laat de spekjes uitharden op een stuk keukenpapier. Bewaar het vrijgekomen vet en zet apart. Hak de spekjes grof zodat het kruimels worden. 

Stap 3: Stampen

Als de aardappelen gaar zijn giet je het resterende water af. Doe nu het vet van de spekjes bij de aardappelen en boerenkool en stamp. Breng de stamppot op smaak met zout en peper, en voeg de spekjes toe. 

Stap 4: Serveren

Roer de piccalilly los en doe in een bakje. Serveer de stamppot met een flinke dot piccalilly erop!

Vergelijkbare recepten