Crunchy broccolistamppot

Heb je Koken met Kids gezien en wil je net als Mees en Naresh aan de slag? Het recept voor de lekkerste crunchy broccolistamppot vind je hier!

20 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 1 kg kant-en-klaar stamppot aardappelen (of 1 kg kruimige aardappelen, deze moet je wel nog schillen en koken)
  • 600 g Broccoli
  • 100 ml volle melk
  • klontje roomboter
  • 80 g Macadamia noten
  • 80 g Gebakken uitjes
  • 1 Rookworst (kan ook met vega worst)

Voorbereiding

Stap 1: Aardappels

Zet een pan water op en breng aan de kook. Doe de stamppotaardappelen in de pan zodra het water kookt, en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: De broccoli

Snijd de steel van de broccoli en breek het bovenste gedeelte in kleine roosjes uiteen. Snijd de onderste centimeter van de steel, schil de rest van de steel en snijd in kleine blokjes. Was de broccoli stukjes & roosjes nog even kort (in een vergiet). Kook de laatste 3 minuten dat de aardappelen moeten koken de broccoli stukjes mee.

Stap 3: Stampen maar!

Giet de aardappelen en broccoli af. Doe de boter en melk erbij en stampen maar! Peper en zout om het om smaak te brengen.

Stap 4: Garnering

Hak de macadamia noten grof, en vermeng ze in een schaaltje met de gebakken uitjes. Strooi als topping over de stamppot. Bereid de rookworst apart.

Vergelijkbare recepten