Crunchy broccolistamppot

Heb je Koken met Kids gezien en wil je net als Mees en Naresh aan de slag? Het recept voor de lekkerste crunchy broccolistamppot vind je hier!

20 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 1 kg kant-en-klaar stamppot aardappelen (of 1 kg kruimige aardappelen, deze moet je wel nog schillen en koken)
  • 600 g Broccoli
  • 100 ml volle melk
  • klontje roomboter
  • 80 g Macadamia noten
  • 80 g Gebakken uitjes
  • 1 Rookworst (kan ook met vega worst)

Bereiding

Stap 1: Aardappels

Zet een pan water op en breng aan de kook. Doe de stamppotaardappelen in de pan zodra het water kookt, en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: De broccoli

Snijd de steel van de broccoli en breek het bovenste gedeelte in kleine roosjes uiteen. Snijd de onderste centimeter van de steel, schil de rest van de steel en snijd in kleine blokjes. Was de broccoli stukjes & roosjes nog even kort (in een vergiet). Kook de laatste 3 minuten dat de aardappelen moeten koken de broccoli stukjes mee.

Stap 3: Stampen maar!

Giet de aardappelen en broccoli af. Doe de boter en melk erbij en stampen maar! Peper en zout om het om smaak te brengen.

Stap 4: Garnering

Hak de macadamia noten grof, en vermeng ze in een schaaltje met de gebakken uitjes. Strooi als topping over de stamppot. Bereid de rookworst apart.

Vergelijkbare recepten

50 min
vega

Stoofschotel uit Constantinopel

25 min
vega

Knapperig gebakken aardappeltjes

40 min
vega

Aardappel-preisoep van Uit Paulines Keuken

30 min

Kaas & Kriel

40 min

Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillon

25 min
vega

Pasta Genovese

[#<Recipe id: 376, title: "Stoofschotel uit Constantinopel", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd en bak de groenten</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Garneer met olijven en serveer met geroosterde ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "stoofschotel-uit-constantinopel", image: "stoofschotel-uit-constantinopel.jpg", description: "Wist je dat Constantinopel de vroegere naam van de...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:58", updated_at: "2017-07-28 10:14:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 544, title: "Knapperig gebakken aardappeltjes", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer je aardappels met groente en vlees, of ...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: false, slug: "knapperig-gebakken-aardappeltjes", image: "knapperig-gebakken-aardappeltjes.jpg", description: "Krijg jij ook nooit je aardappels knapperig? In di...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-04-08 12:14:45", updated_at: "2017-07-20 09:50:34", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 538, title: "Aardappel-preisoep van Uit Paulines Keuken", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker met geroosterd brood.</p>\r\n", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-preisoep", image: "aardappel-preisoep.jpg", description: "De aardappel maakt iedere soep lekker romig en vol...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://uitpaulineskeuken.nl/2016/01/aardappel-prei...", active: true, created_at: "2016-03-21 09:58:45", updated_at: "2017-07-28 11:54:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 623, title: "Kaas & Kriel ", cooking_time: 30, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Bakken", servings: 4, featured: false, slug: "kaas-kriel", image: "Zo-Gepiept---Kaas-_-Kriel-L.jpg", description: "Kaas en krieltjes zijn de perfecte ingrediƫnten al...", average_rating: 4.375, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-09 15:35:01", updated_at: "2020-03-18 13:25:06", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 421, title: "Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillo...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de kruiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit recept is ook heerlijk met eend, varkensvle...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "japanse-aardappeltjes-met-dashibouillon", image: "japanse-aardappeltjes-met-dashibouillon.jpg", description: "Ben je dol op de Japanse keuken? Probeer dan eens ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:49", updated_at: "2017-07-28 13:20:06", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 596, title: "Pasta Genovese", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: de pesto</u></h2>\r\n\r\n<p>Maak eerst ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Roer 2 eetlepels roomkaas door de pesto, dat ma...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "pasta-genovese", image: "8_Pasta_genovese.jpg", description: "De combinatie pasta en aardappel is niet echt voor...", average_rating: 3.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 14:43:23", updated_at: "2020-03-09 10:07:24", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief