
Gestoofde aardappel in kruidige kokos-currysaus
Een vegetarische curry rijk aan smaak. En dit recept is ook nog eens binnen 30 minuten gemaakt. Een curry in a hurry!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 500 g vastkokende aardappels
- 1 ui
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl sambal
- 0,5 tl komijnpoeder (djinten)
- 1 tl kerriepoeder
- 0,5 tl kaneel
- 70 g tomatenpuree
- 3 dl kokosmelk
- 1 bosje verse koriander
Voorbereiding
Stap 1: maak de kruidenpasta
Schil de aardappels en snij ze in stukken. Pel de ui en snij deze in ringen. Verhit de olie in een wok. Voeg sambal, komijnpoeder, kerrie en kaneel toe en fruit dit ca. 1 minuut zachtjes op een heel laag vuur. Voeg de uiringen toe en fruit ze zachtjes ca. 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit zachtjes 1 minuut mee.
Stap 2: laat het stoven
Doe de aardappelstukken met de kokosmelk in de wok (aardappels moeten net onder staan). Breng het aan de kook en laat de aardappels op een laag vuur in 15 Ć 20 minuten beetgaar stoven. Schep af en toe om. Hak de koriander fijn en bestrooi het aardappelgerecht ermee.