De aardappel zit boordevol voedingsstoffen voor jou en je gezin. Je kunt er eindeloos mee variëren en er is maar weinig water nodig om ze te produceren. Lees op deze pagina alles over de voordelen van deze krachtige knol!

Aardappelsoorten.

Er zijn meer dan duizend verschillende aardappelrassen en ze zijn er in een verrassende verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten.

De eerste oogst.

Nieuwe aardappels zijn de eerste aardappels van het land in het voorjaar. Ze hebben een fijne smaak en een hele dunnen schil. De nieuwe aardappels liggen in juni in de schappen.

Donker en koud.

De aardappel behoort (net als de tomaat) tot de familie van de nachtschade. Gevoelige types. De aardappel bewaar je het beste op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de koelkast. Behalve aardappels voor het bereiden van verse friet en grote verpakkingen die niet in de koelkast passen, die bewaar je het beste in een koele donkere kast.

Duurzame knol.

De aardappel is een heel efficiënt gewas. Zo is het voor het produceren van een kil aardappelen gemiddeld 290 liter water nodig, terwijl voor een kilo rijst 1670 liter water nodig is en voor een kilo tarwe zelfs 1827 liter.

Een onsje minder.

Een kilo gekookte aardappels bevat minder calorieën dan een kilo rijst of pasta. Bovendien voorzien aardappelen je van de nodige vitamines en mineralen. De vezels in aardappels dragen bij aan een gezonde darmfunctie en bevorderen een goed lichaamsgewicht. Perfect, als je op de kilootjes wil letten.