
Soep van aardappels en rucola
Geen zin om te keuken? Deze luie soep van aardappels en rucola maak je supersnel klaar in de magnetron!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g vastkokende aardappels
- 5 dl (kruiden)bouillon
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 25 g rucola
- cayennepeper (naar smaak)
Voorbereiding
Stap 1: bouillon en aardappels
Verhit de bouillon onafgedekt ca. 5 minuten op vol vermogen (ca. 900 watt) in de magnetron. Schil intussen de aardappels en snij deze in blokjes van 1/2 x 1/2 cm groot.
Stap 2: gaar de ingrediënten
Pel de sjalot en de knoflook en hak ze fijn. Doe sjalot, knoflook, aardappel en 1 eetlepel hete bouillon in een magnetronbestendige kom. Gaar dit vervolgens afgedekt met magnetronfolie ca. 3 1/2 minuut in de magnetron op vol vermogen. Schep halverwege een keer om.
Stap 3: overige ingrediënten
Giet er de rest van de hete bouillon over. Voeg de rucola toe en breng op smaak met cayennepeper. Warm de soep nog 1 minuut onafgedekt op vol vermogen.