
Aardappel bruschetta
Een Italiaanse bruschetta met een aardappel-twist! Deze aardappel bruschetta werkt goed als voorgerecht, maar ook tijdens verjaardagen of als tussendoortje. Als je nét even ergens anders zin in hebt.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 aardappels
- 1 teentje knoflook
- 1 dl olijfolie
- 4 babymozarella's
- 6 kerstomaten
- zout
- peper
- 12 blaadjes basilicum
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water en snij ze in schijven (ca. 3/4 cm dik). Snij de knoflook in plakjes.
Stap 2: bak de aardappel
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en de aardappelschijven toe en bak deze in ca. 8 minuten aan weerszijden gaar en goudbruin. Leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleedde bakplaat (knoflook wordt verder niet gebruikt).
Stap 3: maak de topping
Snij de mozzarella en de kerstomaat in plakjes. Beleg de aardappelschijven met plakjes tomaat en een plakje mozzarella. Bestrooi met zout en peper.
Stap 4: bak de bruscetta’s af
Bak de bruscetta’s in de voorverwarmde oven in ca. 8 minuten af. Garneer met een blaadje basilicum. Per hapje ca. 15 gram aardappel.