Aardappel bruschetta

Een Italiaanse bruschetta met een aardappel-twist! Deze aardappel bruschetta werkt goed als voorgerecht, maar ook tijdens verjaardagen of als tussendoortje. Als je nét even ergens anders zin in hebt.

35 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 4 babymozarella's
  • 6 kerstomaten
  • zout
  • peper
  • 12 blaadjes basilicum

Voorbereiding

Stap 1: voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water en snij ze in schijven (ca. 3/4 cm dik). Snij de knoflook in plakjes.

Stap 2: bak de aardappel

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en de aardappelschijven toe en bak deze in ca. 8 minuten aan weerszijden gaar en goudbruin. Leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleedde bakplaat (knoflook wordt verder niet gebruikt).

Stap 3: maak de topping

Snij de mozzarella en de kerstomaat in plakjes. Beleg de aardappelschijven met plakjes tomaat en een plakje mozzarella. Bestrooi met zout en peper.

Stap 4: bak de bruscetta’s af

Bak de bruscetta’s in de voorverwarmde oven in ca. 8 minuten af. Garneer met een blaadje basilicum. Per hapje ca. 15 gram aardappel.

Vergelijkbare recepten