Friet (Pont Neuf Stijl) met dragon mayonaise en geraspte kaas

Chef Samuel Levie creëerde zijn versie van een, voor menig mens, favoriet aardappelgerecht: friet! Het recept bestaat uit twee onderdelen. De friet Pont Neuf Stijl & dragon mayonaise, die je gelijktijdige bereidt. 

45 minuten
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg grote kruimige aardappelen
  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • Olie om in te frituren (pan of friteuse)
  • Oude kaas
  • 1 el mosterd
  • 1 eidooier
  • Blaadjes van 2 takjes dragon
  • 2 tl worcestersaus (vegan)
  • 1 ½ el azijn
  • 200 ml zonnebloemolie

Voorbereiding

Friet Pont Neuf Stijl

Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte tot dikke frieten van ongeveer 1,5 cm breed.

Breng de bouillon in een grote pan aan de kook en laat de frieten zakken in de kokende bouillon, breng de bouillon vervolgens opnieuw aan de kook. Laat de frieten 2 min. koken en haal ze daarna uit het water. Laat uitlekken en afkoelen.

Frituur de frieten 7 min. in olie op 130 graden. Laat vervolgens afkoelen en zet weg.

Maak nu de dragon mayonaise
Houd de zonnebloemolie apart. Doe de mosterd, eidooier, dragon, worcestersaus en azijn in een hoge maatbeker. Mix met de staafmixer en voeg langzaam en in een dun straaltje de olie toe, totdat er een dikke mayonaise ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de olie  tot 180 graden en frituur de frieten een 2e keer voor ongeveer 7 min, totdat ze goudbruin van buiten en zacht van binnen zijn.

Serveer de frieten met een dot dragon mayonaise en rasp er naar smaak nog wat oude kaas overheen.

Vergelijkbare recepten