
Aardappelgratin met citroen en tijm
Deze aardappelgratin is heerlijk fris met de citroen en een tikkeltje kruidig met de tijm.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 grote vastkokende aardappels
- nootmuskaat
- zout en peper
- 4 takjes tijm
- schil van 1/2 citroen
- 1 dl melk
- 1 el boter
Voorbereiding
Stap 1: bereid de aardappels
Warm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snij ze in schijfjes van 2 mm. Leg ze in laagjes in de ovenschaal. Bestrooi met wat zout, peper en nootmuskaat. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Stap 2: kook de kruiden
Rasp een dun laagje van de citroenschil (alleen het geel). Doe tijm, citroenrasp en de melk in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Giet de hete melk over de aardappels.
Stap 3: bak de ovenschotel
Zet de ovenschaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C. Verdeel de boter in kleine blokjes over de aardappels en zet het geheel nog eens 10 à 15 minuten in de oven. Controleer met behulp van een prikkertje of de aardappels gaar zijn.