
Aardappelsamosas
Samosas zijn een heerlijk Indiaas voor- of bijgerecht. Het is een driehoekig gefrituurd hapje en één van de hoofdingrediënten is: de aardappel!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 middelgrote kruimige aardappels, ongeschild
- 1 lente-uitje
- 2 el gehakte verse koriander
- 100 g garnalen
- 1 el citroensap
- peper en zout
- 5 loempiavellen
- frituurolie
Voorbereiding
Extra nodig: satéprikker
Stap 1: gaar de aardappels
Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water. Prik met een satéprikker de aardappels rondom een paar keer in. Gaar ze in 2,5 a 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Laat ze ca. 10 minuten nagaren.
Stap 2: de samosa vulling
Maak intussen de lente-ui schoon en snij deze in ringetjes. Meng in een kom de lente-ui, koriander, garnaaltjes en citroensap. Pel de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Schep ze door de rest in de kom en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: vul de samosas
Halveer de loempiavellen. Doe op één uiteinde een lepel vulling. Vouw de vulling een paar keer diagonaal in tot driehoekige pakketjes.
Stap 4: in de frituur
Frituur ze in hete olie (180°C) in ca. 3 minuten gaar en goudbruin.