
Salade van gekookte aardappeltjes
Deze aardappelsalade is qua smaak heerlijk in balans. Het heeft iets zouts (bacon), zoets (honing), iets zuurs (citroen) en iets fris (munt). Aanrader voor picknicks en barbecues.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 500 g vastkokende (rode) aardappels, ongeschild
- zout en peper
- 0,5 rode ui
- 2 el olijfolie
- 5 plakjes bacon
- 0,5 citroen
- 0,5 el honing
- 1 el gehakte verse munt
Voorbereiding
Stap 1: kook de aardappels
Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water. Snij de aardappels in blokjes (ca. 1 x 1 cm). Kook ze afgedekt in een laagje water met zout in ca. 6 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze in een saladeschaal. Laat ze uitdampen.
Stap 2: bak de bacon en maak de dressing
Pel intussen de ui en snij deze in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de plakjes bacon krokant, neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in de achtergebleven olie zachtjes ca. 2 minuten. Neem de pan van het vuur en blus het af met citroensap, honing en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: meng alle ingrediƫnten door elkaar
Schep de dressing door de aardappels, samen met de gehakte munt. Verkruimel er de bacon over en serveer ‘cool’.