
Stevige soep van aardappels en erwtjes
Deze soep van aardappels en erwtjes kun je als maaltijd eten. De aardappels geven textuur en maken het tot een vullend soepje.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 250 g kruimige aardappels
- 4 dl (kruiden)bouillon
- rode peper
- 1 teentje knoflook
- 100 g diepvries erwtjes
- 1 dl mascarpone
- 6 takjes koriander
Voorbereiding
Stap 1: snij de ingrediƫnten
Verhit de bouillon onafgedekt ca. 4 minuten op vol vermogen (ca. 900 watt) in de magnetron. Schil intussen de aardappels en snij deze in blokjes van 1/2 x 1/2 cm groot. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij de peper in dunne ringetjes. Pel de knoflook.
Stap 2: doe de aardappels in de magnetron
Doe de aardappelblokjes in een magnetronbestendige kom. Pers er de knoflook boven uit, voeg de rode peper en 1 eetlepel van de hete bouillon toe. Gaar dit vervolgens afgedekt met magnetronfolie ca. 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Schep halverwege een keer om.
Stap 3: voeg de erwtjes toe
Giet er de rest van de hete bouillon over, roer er de erwtjes door en verhit nog eens 3 minuten onafgedekt op vol vermogen. Roer er de mascarpone door en warm nog eens 1 minuut onafgedekt door op vol vermogen. Garneer met de korianderblaadjes.