Andijviestamppot met spekjes en zilveruitjes

Een meer Nederlands gerecht dan de oer-oude andijviestamppot bestaat er eigenlijk niet. Dit gerecht uit grootmoeders kookboek is heerlijk met zilveruitjes en spekjes. Of voor de vegetarische versie met blokjes kaas!

25 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 5 grote, bloemige aardappels
  • 400 g spekblokjes
  • 1 bosje andijvie
  • 6 el zilveruitjes
  • zout
  • peper

Voorbereiding

Stap 1: gaar en pureer de aardappels

Schil de aardappels en gaar ze afgedekt 10 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Giet de aardappels af en laat 10 minuten nagaren. Pureer ze en breng de puree op smaak met zout en peper.

Stap 2: tijd voor andijvie

Was de andijvie, laat deze goed uitlekken en snij de andijvie in repen. Schep de rauwe andijvie door de aardappelpuree.

Stap 3: spekblokjes

Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan met anti-baklaag. Serveer ze met andijviestamppot en zilveruitjes.

Vergelijkbare recepten