
Andijviestamppot met spekjes en zilveruitjes
Een meer Nederlands gerecht dan de oer-oude andijviestamppot bestaat er eigenlijk niet. Dit gerecht uit grootmoeders kookboek is heerlijk met zilveruitjes en spekjes. Of voor de vegetarische versie met blokjes kaas!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 5 grote, bloemige aardappels
- 400 g spekblokjes
- 1 bosje andijvie
- 6 el zilveruitjes
- zout
- peper
Voorbereiding
Stap 1: gaar en pureer de aardappels
Schil de aardappels en gaar ze afgedekt 10 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Giet de aardappels af en laat 10 minuten nagaren. Pureer ze en breng de puree op smaak met zout en peper.
Stap 2: tijd voor andijvie
Was de andijvie, laat deze goed uitlekken en snij de andijvie in repen. Schep de rauwe andijvie door de aardappelpuree.
Stap 3: spekblokjes
Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan met anti-baklaag. Serveer ze met andijviestamppot en zilveruitjes.