Rucola stamppot met gedroogde tomaat en pijnboompitten (vegan)

Een stamppot met maar vier ingrediƫnten? Deze gezonde en makkelijke stamp van Samuel Levie is perfect voor drukke dagen. De rucola geeft extra pit en de pijnboompitjes zorgen voor een lekkere crunch. Zo gepiept en super smaakvol! Per portie krijg je ongeveer 175 gram groente binnen. Bereidingstijd: 25 minuten.

25 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 1 kilo kruimige aardappelen (of voorgekookt, dan hoef je ze niet te koken!)
  • 1 potje gedroogde tomaten (300 gram)
  • 400 gram rucola
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram pijnboompitten
  • 8 verse salieblaadjes (optioneel)
  • 75 ml olijfolie (optioneel)

Voorbereiding

Stap 1: Koken

Schil de aardappelen, doe deze in een ruime pan en voeg water toe tot de aardappelen net onder water staan. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen. 

Stap 2: Stampen

Snijd de tomaten fijn en bewaar de olie. Stamp de tomaten inclusief olie en rucola door de hete aardappelen en breng op smaak met zout en peper. 

Stap 3: Garnering

Rooster de pijnboompitten en doe in een bakje. Een optionele garnering is gefrituurde salie. Verhit hiervoor de olijfolie in een pannetje. Frituur de blaadjes per 4 stuks. Draai ze na een klein minuutje om en frituur ook de andere kant. Haal de blaadjes uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Doe de stamppot op een bord, strooi de pijnboompitjes eroverheen en maak hem af met 1 of 2 gefrituurde salieblaadjes.

Vergelijkbare recepten