Makkelijk en Snel
Fit
Picknick
35min
Kids

Stamppot met bospeen, sjalot en grove mosterd .

4 Personen

Deze stamppot is een variatie op de klassieke hutspot. Door bospeen en sjalot te gebruiken in plaats van winterpeen en uien, en omdat je de groenten aanbakt, is de smaak nét wat voller en verfijnder. Lekker als vegetarisch hoofdgerecht, maar deze hutspot gaat ook goed samen met grove rookworst, gegrilde zalm of gebakken kabeljauw.

    Ingrediënten
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el boter
  • 125 ml melk
  • 1 rookworst
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 8 sjalotten, schoongemaakt, in vieren
  • 1 bos bospeen, geschild en in stukjes
  • 1,25 kg kruimige aardappels, geschild
Bereiding

Stap 1: de aardappels

Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte en spoel ze onder de kraan met koud water goed schoon. Leg ze met de bospeen, sjalot en knoflook in een grote pan en schenk er zoveel koud water bij dat ze onder water staan. Voeg zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en breng de groenten aan de kook. Draai het vuur iets lager en kook ze in ca. 20 minuten gaar.

Stap 2: de worst

Zet intussen de worst op in een pan met water, zorg ervoor dat het water n.t niet kookt en laat de worst ca. 15 minuten wellen.

Stap 3: stampen!

Giet af en zet de pan en zet terug op laag vuur. Stamp de groenten tot een grove puree. Draai het vuur uit, voeg de melk, boter en mosterd toe. Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Tip .

Spatel op het laatste moment kleine takjes of blaadjes waterkers door de hete stamppot voor een lekker pittige smaak. In de zomer kun je het jonge en zachtgroene wortelloof fijnhakken en toevoegen aan de stamppot.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief