Stamppot met bospeen, sjalot en grove mosterd

Deze stamppot is een variatie op de klassieke hutspot.Door bospeen en sjalot te gebruiken in plaats van winterpeen en uien, en omdat je de groenten aanbakt, is de smaak nét wat voller en verfijnder. Lekker als vegetarisch hoofdgerecht, maar deze hutspot gaat ook goed samen met grove rookworst, gegrilde zalm of gebakken kabeljauw. Dit recept bevat 552 kcal per portie (6 personen). Bereidingstijd: 35 minuten.

35 min

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 el grove mosterd
  • 1 el boter
  • 125 ml melk
  • 1 rookworst
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 8 sjalotten, schoongemaakt, in vieren
  • 1 bos bospeen, geschild en in stukjes
  • 1,25 kg kruimige aardappels, geschild

Voorbereiding

Stap 1: de aardappels

Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte en spoel ze onder de kraan met koud water goed schoon. Leg ze met de bospeen, sjalot en knoflook in een grote pan en schenk er zoveel koud water bij dat ze onder water staan. Voeg zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en breng de groenten aan de kook. Draai het vuur iets lager en kook ze in ca. 20 minuten gaar.

Stap 2: de worst

Zet intussen de worst op in een pan met water, zorg ervoor dat het water n.t niet kookt en laat de worst ca. 15 minuten wellen.

Stap 3: stampen!

Giet af en zet de pan en zet terug op laag vuur. Stamp de groenten tot een grove puree. Draai het vuur uit, voeg de melk, boter en mosterd toe. Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Vergelijkbare recepten