Grieks stamppotje

Stamppot is natuurlijk een oer-Hollands gerecht. Geef jouw stamppot een Griekse twist met feta, olijven en zongedroogde tomaatjes! Dit gerecht van onze ambassadeur Smulpaapje staat in 25 minuten al op tafel. Dit recept bevat 395 kcal per portie (4 personen).

25 min
vega

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 300 gr verse spinazie
  • 100 gr feta
  • 100 gr kalamata olijven
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Stap 1: Kook de aardappels

Schil de aardappels en snijd ze in kwarten. Kook de aardappels vervolgens in 12-15 minuten goed gaar. Giet af en laat even uitstomen.

Stap 2: Maak de stamppot

Stamp de aardappels met een aardappelstamper. Roer de spinazie in delen in de nog warme aardappels, zodat de spinazie slinkt. Schep de olijven (evt. gehalveerd) en zongedroogde tomaatjes (evt. iets kleiner gesneden) door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel tot slot de feta door en over de stamppot.

Dit recept is van onze ambassadeur Smulpaapje.

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Aardappelballetjes met salsa van avocado en tomaat

45 min
vega

Monique's crispy geplette krieltjes

30 min
vega

Indische kentang blado

35 min
vega

Aardappel-gehakt potjes

20 min
vega

Lauwwarme lentesalade met burrata

1 u

Kalfsinvoltini en aardappeltjes met citroen

[#<Recipe id: 394, title: "Aardappelballetjes met salsa van avocado en tomaat", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: de balletjes</u></h2>\r\n\r\n<p>Kook de...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan per persoon een snee ham toevoegen in de...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelballetjes-met-salsa-van-avocado-en-tomaat", image: "aardappelballetjes-met-salsa-van-avocado-en-tomaat...", description: "Aardappelballetjes kan je kant-en-klaar kopen, maa...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=399048", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:18", updated_at: "2017-07-06 13:51:22", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 575, title: "Monique's crispy geplette krieltjes", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels garen</u></h2>\r\n\r\n<p>Was...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<div class=\"embeded-video oembed-provider-vimeo\" d...", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "crispy-geplette-aardappeltjes-uit-de-oven", image: "crispy-geplette-aardappeltjes-uit-de-oven.jpg", description: "Deze crispy geplette aardappeltjes zijn wat ons be...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-01-30 11:08:39", updated_at: "2017-07-26 07:06:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 587, title: "Indische kentang blado", cooking_time: 30, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Dit gerecht is pittig gekruid. Indien je dit ge...", cooking_method: "wok", servings: 2, featured: true, slug: "indische-kentang-blado", image: "20170906-Power_to_the_Pieper-Food_Cabinet-002.jpg", description: "Kentang blado is een Indisch recept voor pittig ge...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.kokkieblanda.nl/indonesian/sayuran-gro...", active: true, created_at: "2017-09-26 10:26:55", updated_at: "2018-06-15 14:27:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 543, title: "Aardappel-gehakt potjes", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels voorbereiden</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de aardappel-gehakt mix in kleine potjes...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-gehakt-potjes-2", image: "Mexicaanse-gehakt-aardappel-potjes-zonder-zout.jpg", description: "Deze aardappel-gehakt potjes uit de oven hebben ee...", average_rating: 2.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-04-01 14:57:38", updated_at: "2020-03-05 13:27:33", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 691, title: "Lauwwarme lentesalade met burrata", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: schil de asperges en rasp de citroe...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "lauwwarme-lentesalade-met-burrata", image: "ZoGepiept-5_new.jpg", description: "De lente is weer begonnen! Zet daarom eens deze la...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2021-04-14 09:54:32", updated_at: "2021-04-16 09:39:55", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: true>, #<Recipe id: 416, title: "Kalfsinvoltini en aardappeltjes met citroen", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: rol de kalfsinvoltini</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor vegetari&euml;rs kan het kalfsvlees vervan...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "kalfsinvoltini-en-aardappeltjes-met-citroen", image: "kalfsinvoltini-en-aardappeltjes-met-citroen.jpg", description: "Involtini zijn dunne lapjes vlees met vulling die ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:43", updated_at: "2017-07-14 14:28:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief