10 x pieperrecepten met kinderen

Om te laten zien dat duurzaam en lokaal eten heel lekker is voor het hele gezin, zetten we hier 10 heerlijke kids-proof pieper recepten op een rijtje. Kook de gerechten samen en leer de kinderen waar hun eten vandaan komt. Weet jij bijvoorbeeld uit welk land de aardappels komen die in de winkel liggen? Maar liefst 35% van de mensen heeft volgens ons pieper-onderzoek geen idee! Een groot deel van de aardappels in de supermarkt komt gewoon uit Nederland, lekker dichtbij. Een super duurzame keuze dus!

1. Aardappel-soepstengels
Een echte kidsfavoriet: soep. En waar maak je een soep écht mee af? Juist: soepstengels! En in het bijzonder: aardappel-soepstengels. Dit is een leuke middag-activiteit, omdat het deeg even moet rijzen. Maar, dan heb je ook wat! Jullie kunnen ze zo lekker maken als je zelf wil, bijvoorbeeld met wat paprikapoeder, sesamzaadjes of kaas! Een portie van deze soepstengels bevat ongeveer 45 gram groente. 

2. Pizza met aardappel, ham en kruidenkaas
Het lievelingseten van menig kind: pizza! Extra lekker als jullie hem zelf maken natuurlijk. Beleg hem bijvoorbeeld met kruidenkaas, plakjes aardappel en ham. Even in de oven en smikkelen maar! Per persoon bevat deze pizza ongeveer 200 gram groente. 

3. Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas
Wat eten we vandaag? Pieperpannenkoeken! Maak een stevige aardappelpuree met kaas, vorm er lekker dikke pannenkoekjes van en bak ze goudbruin in de pan. Extra fijn: jullie kunnen binnen een half uurtje al aan tafel! Ook krijg je per portie pannenkoekjes ongeveer 200 gram groente binnen. 

4. Aardappel cupcakes
Geen cupcakes met boter, bloem en suiker, maar met aardappel! Deze hartige hapjes zijn perfect voor in de lunchbox, bij de picknick of zelfs als traktatie voor een verjaardag! Bij dit recept kan je ook lekker variëren met de soort groente, dus gebruik vooral de favoriet van jouw kind. Per cupcake zit er 30 gram groente in. 

5. Ovenfriet met zelfgemaakte ketchup
Friet gaat er altijd wel in, al helemaal als het vers gemaakt is samen met je kids! Naresh en Zora laten jullie haarfijn zien hoe je de lekkerste ovenfrietjes maakt. En als extraatje: zelfgemaakte ketchup! Deze wordt gemaakt van ongeveer een kilo tomaten en is een stuk gezonder dan normale ketchup. Ook krijg je per portie wel ongeveer 350 gram groente binnen!

6. Hutspotkoekjes
Heb je restjes hutspot (of andere stamppot) over en weet je niet wat je ermee moet maken? Probeer dan eens deze koekjes! Zo verspil je geen voedsel en kan je de kids weer een ander gerecht dan normaal voorschotelen. Gegarandeerd succes! Per persoon krijg je met dit recept ongeveer 125 gram groente binnen. 

7. Aardappel-chocotaart met 3 soorten chocolade, frambozen en bramen
Een toetje met aardappel? Ja, echt! Deze chocoladetaart valt sowieso bij kinderen goed in de smaak. Door de aardappels wordt hij namelijk super smeuïg en zacht: mega lekker dus! Enne.. niet vergeten de kom uit te likken! Per taartpunt zit er ook nog eens ongeveer 40 gram groente in. 

8. Aardappelburgers met ham en kaas
Normaal worden burgers gemaakt met brood, maar deze kleine burgers hebben aardappel in de plaats! De combinatie met ham en kaas is super lekker en het staat ook nog eens super leuk op je bord. Perfect om met de kids samen te maken. Dit gerecht bevat ongeveer 135 gram groente per persoon. Eet smakelijk!

9. Fish pie met aardappel 
Deze smaakvolle, kids-proof fish pie is een variatie op de echte Britse klassieker. De saus wordt gemaakt van twee (of meer) soorten vis en afgetopt met lekkere knapperige aardappelpuree. Hier krijgen jullie geen genoeg van! Per persoon krijg je ongeveer 150 gram groente binnen met dit recept.     

10. Aardappelpoffertjes
Poffertjes? Met aardappel? Jazeker! Laat de poedersuiker maar in de kast staan, want deze hartige poffertjes zijn net even anders dan je gewend bent. Je verstopt namelijk aardappel en groente in een gerecht dat waarschijnlijk al een grote favoriet is. Poffertjes gaan er altijd wel in en zijn hartstikke leuk om met je kids samen te bakken. Een gezellige activiteit én wat extra vitaminen naar binnen dus, want dit recept bevat ongeveer 225 gram groente per portie. Win-win!

Met recepten van Lekker en Simpel en Chicks love Food