Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas

Met aardappelpuree kan je alle kanten op. Probeer bijvoorbeeld eens deze lekkere pannenkoekjes met parmezaanse kaas van onze ambassadeur Smulpaapje. Lekker, makkelijk en zo gepiept! Dit recept bevat 316 kcal per portie (2 pannenkoekjes).Bereidingstijd: 25 minuten

25 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 5 personen

  • 1 kg iets kruimige aardappels
  • 1 eidooier
  • 90 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 lente-uitjes
  • zout en peper
  • 1-2 el neutrale olie

Voorbereiding

Stap 1: Kook de aardappels

Zet een grote pan op en breng ruim water (met zout) aan de kook. Schil in de tussentijd de aardappels en halveer ze. Kook de aardappels in het gezouten kokende water in 10 minuten gaar. Giet af en laat ze even goed uitstomen zodat het meeste vocht verdampt.

Stap 2: Maak de puree

Maak een hele fijne puree van de aardappels (een aardappelknijper werkt het snelst/prettigst). Voeg aan de puree de eidooier, kaas en fijngesneden lente-uitjes toe en maak er een (stevige) puree van. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van +/- 80g puree per stuk 10 platte burgers.
Tot deze stap kun je alles de dag ervoor al klaarmaken. Dek de voorbereidde pannenkoekjes af en zet ze tot gebruik in de koelkast.

Stap 3: Bak de pannenkoekjes

Verhit een grote koekenpan met een eetlepel neutrale olie. Bak hierin, 4 minuten per kant, op medium hoog vuur de aardappelpuree-pannenkoekjes. Bak er niet meer dan 4 per keer. Draai de pannenkoekjes na 4 minuten voorzichtig met een spatel om en bak de andere kant ook nog 4 minuten. Draai ze bij voorkeur niet vaker om, zo blijven ze mooi stevig en rond.
 

Dit recept is van onze ambassadeur Smulpaapje.

Vergelijkbare recepten