Aardappelpoffertjes

Zijn jouw kids ook zo gek op poffertjes? Dan is dit recept van Samuel Levie een ware life hack. Je kunt van aardappel en courgette namelijk heerlijke poffertjes maken die net wat gezonder zijn dan de traditionele variant. Zo kun je poffertjes als avondeten serveren. Dit recept zorgt voor een waar feestje in de keuken én aan de eettafel. Eet smakelijk!

30 min
Vega

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 gr geschilde aardappelen, gaar gekookt
  • 150 gr courgette
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • olijfolie of boter om in te bakken

Voorbereiding

Stap 1: maak het beslag

Stamp de aardappelen en rasp de courgette op een grove rasp. Meng met het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, melk en eieren tot een beslag en breng dit op smaak met zout en wat peper. 

Stap 2: bak de poffertjes en serveer

Verhit een poffertjespan en vet goed in met olijfolie of boter. Bak de poffertjes aan beide kanten. Serveer met een salade en er overheen wat Parmezaanse kaas of een yoghurt dip.

Vergelijkbare recepten