Kids fish pie met aardappel

Wil je je kids kennis laten maken met hartige taarten? Deuk dan samen met ze de keuken in om deze traditionele, Britse fish pie van Samuel Levie te maken! Jullie maken een vulling, romige saus en een krokante laag aardappelpuree bovenop. Kookplezier gegarandeerd én hartstikke lekker.

30 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gr kabeljauw of andere witvis
  • 600 gr geschilde aardappelen (kruimig)
  • 350 ml melk
  • blaadjes van 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • een halve sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke eetlepel boter
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 100 ml room
  • 100 gram gerookte zalm
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: snijd de vis en maak de bechamel

Snijd de vis in blokjes, strooi wat zout op de verse vis en zet opzij. Zet intussen de melk op laag vuur en verwarm deze met de sjalot, knoflook, tijm en laurier. Verwarm in een pannetje met dikke bodem de boter en bloem en bak deze al roerend langzaam een paar minuten aan. Verwijder de sjalot, knoflook, tijm en laurier uit de melk en schenk langzaam wat melk bij het bloemmengsel om er voor te zorgen dat er geen klontjes ontstaan. Meng de rest van de melk langzaam en goed roerend door het bloemmengsel. Je krijgt een dikke romige saus. Breng deze op smaak met zout, peper en naar smaak andere smaakmakers. Denk bijvoorbeeld aan een bosuitje of wat nootmuskaat. Snijd de zalm en schep deze voorzichtig samen met de kabeljauw door het mengsel. 

Stap 2: maak de puree en bak de pie

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet de aardappelen en stamp met de room tot een mooie gladde puree. Als je de puree te stevig vindt kun je er nog wat melk doorheen roeren. Doe de vis en saus onderin een ovenschaal en schep hier de aardappelpuree overheen. Het is het makkelijkst om de aardappelpuree in kleine hoeveelheden over de vis te verdelen. Maak met de achterkant de puree dicht en trek er met een vork strepen door. Zet in de oven en bak in 15 minuten af. Is de korst knapperig? Dan is je pie klaar. Eet smakelijk!
 

Vergelijkbare recepten