Aardappel-chocotaart met 3 soorten chocolade, frambozen en bramen

Een chocoladetaart met een verrassende twist: de aardappel. Tijdens de Mini Piepershow werd ervan gesmuld! Dit recept is gemaakt door Hugo Kennis. Bewezen een heerlijke taart en makkelijk te maken met de kids!

45 min
vega

Ingrediënten

Voor 12 Personen
  • 60 g cacaopoeder
  • 500 g kruimige aardappels
  • 250 g suiker
  • 7 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 200 g pure chocolade
  • 100 g melkchocolade
  • 100 g witte chocolade
  • 1 tl grof zeezout
  • bakje frambozen
  • bakje bramen

Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor en kook de aardappels

Oven voorverwarmen op 175 graden. Kook de aardappels in 20 minuten gaar en laat ze uitstomen. Pureer ze met een pureeknijper of met een stamper.

Stap 2: Maak het beslag

Scheid 6 eieren en klop de eiwitten met een mixer stijf met tweederde van de suiker. Klop de 6 eidooiers samen met 1 heel ei, de overige suiker en het cacaopoeder in een andere kom glad met een mixer. Voeg nu een derde van het eiwitschuim toe aan het eidooier-cacaomengsel. Meng de aardappelpuree hier doorheen tot een glad en egaal mengsel. Schep de rest van het eiwitschuim voorzichtig door het mengsel, zodat het luchtig blijft.

Stap 3: Bak de taart

Vet een springvorm in met een laagje boter. Stort hier vervolgens het beslag in. Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Check na de 25 minuten met een satéprikker of de taart gaar is. Als de satéprikker er schoon uitkomt is het gaar. Laat de taart nog 15 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Doe dit voorzichtig.

Stap 4: Maak het glazuur

Breek de melkchocolade en de pure chocolade in stukjes en zet deze in een kommetje voor de bereiding van het glazuur. Breng de slagroom aan de kook in een steelpannetje. Laat vervolgens even afkoelen en voeg toe aan het kommetje met chocoladestukjes. Roer tot er een glanzend mengsel ontstaat en het chocoladeglazuur is af!

Stap 5: Versier de taart

Plaats de taart op een rooster met een bord eronder en giet vervolgens het glazuur eroverheen. Met een spatel of paletmes kan het glazuur daarna verder worden verspreid over de randen. Laat de geglaceerde taart 1 uur opstijven op kamertemperatuur. Rasp de witte chocolade over de taart en versier met frambozen en bramen.

Vergelijkbare recepten

1 u
vega

Hasselbackaardappels met gorgonzola

1 u 40 min

Gerookte zalm met gekonfijte aardappel en kruidenolie

30 min
vega

DIY Chips van Marco Westmaas

40 min

Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven

35 min

Stoemp van gepofte aardappel met ragout van krab en XO saus

40 min
vega

Ovenfriet met eigen ketchup

[#<Recipe id: 555, title: "Hasselbackaardappels met gorgonzola", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de &#39;waaiertjes&#39;</u></h...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Super makkelijk om te maken en ideeal voor grot...", cooking_method: "Oven", servings: 12, featured: false, slug: "hasselbackaardappels-met-gorgonzola", image: "hasselbackaardappels-met-gorgonzola.jpg", description: "Met Hasselback aardappels krijg je gegarandeerd ee...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/recepten/hasselback-aa...", active: true, created_at: "2016-04-13 14:38:18", updated_at: "2017-07-20 09:28:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 506, title: "Gerookte zalm met gekonfijte aardappel en kruideno...", cooking_time: 100, instructions: "<h2><u>Stap 1: schil en gril de aardappes</u></h2>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de zalm eens door makreel</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "gerookte-zalm-met-gekonfijte-aardappel-en-kruiden-...", image: "gerookte-zalm-met-gekonfijte-aardappel-en-kruiden-...", description: "Konfijten is kort gezegd \"langzaam garen\". Het is ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:37", updated_at: "2017-07-20 08:55:34", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 502, title: "DIY Chips van Marco Westmaas", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de groenten</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Zout de chips als ze nog warm zijn.</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "diy-chips-van-marco-westmaas", image: "diy-chips-van-marco-westmaas.jpg", description: "Chips is een heerlijke snack het hele jaar door. Z...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:23", updated_at: "2017-07-07 11:42:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 467, title: "Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: &nbsp;snijd de ingredi&euml;nten</u...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de roodbaarzen eens door kalfslapjes. V...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "met-aardappel-gevulde-roodbaars-in-de-oven", image: "met-aardappel-gevulde-roodbaars-in-de-oven.jpg", description: "Heerlijk voor de zomer: roodbaars gevuld met aarda...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:43", updated_at: "2018-02-13 17:53:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 633, title: "Stoemp van gepofte aardappel met ragout van krab e...", cooking_time: 35, instructions: "<p><u>Stap 1: de aardappels</u></p>\r\n\r\n<p>Pak de a...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>XO saus is een saus met hoog umami gehalte uit ...", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "stoemp-van-gepofte-aardappel-met-ragout-van-krab-e...", image: "20180907-Piepershow-Food_Cabinet-006-liggend_websi...", description: "Kook de recepten van de Piepershow thuis! Aardappe...", average_rating: 4.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-09-13 12:32:31", updated_at: "2019-04-22 11:53:15", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 589, title: "Ovenfriet met eigen ketchup", cooking_time: 40, instructions: "<h2>Stap 1: De friet</h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de oven vo...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Bekijk ook <a href=\"https://www.youtube.com/wat...", cooking_method: "Oven", servings: 2, featured: true, slug: "ovenfriet-met-eigen-ketchup", image: "Ovenfriet-met-eigen-ketchup.png", description: "Heb je Koken met Kids gezien en wil je net als Zor...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-09-28 12:23:39", updated_at: "2017-09-28 12:23:39", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief