Hutspotkoekjes

Hou je van hutspot maar heb je zin in iets krokants? Maak hutspot koekjes! Door de hutspot te bakken in krijg je een krokant korstje en heb je in mum van tijd een ander gerecht op tafel. Ook handig als je nog wat hutspot over hebt van de vorige dag.

30 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 8 personen

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 200 g winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine uien
  • 20 g platte peterselie
  • 12 el olijfolie

Voorbereiding

Stap 1: hutspot maken

Schil de aardappelen en winterpeen en rasp in de keukenmachine of met een handrasp. Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Doe de aardappelen, winterpeen, knoflook, ui en peterselie in een kom, meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 2: van hutspot naar koekje

Verhit 2 hapjespannen en in elk 3 el olie. Schep van de helft van het mengsel gelijke hoopjes in de pan. Druk een beetje plat tot koekjes en bak deze in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege. Bak zo nog de rest van de koekjes. Serveer warm.

Vergelijkbare recepten