Wally’s krieltjessalade met bleekselderij en dragon

Een krieltjessalade hoeft niet saai te zijn als je maar de juiste ingrediënten gebruikt. De bleekselderij zorgt voor een bite en tevens kruidige smaak. De dragon maakt het geheel met zijn anijsachtige smaak weer iets zoeter. De bosui heeft een ui-achtige smaak en geeft samen met de rode peper een spicy twist aan het gerecht. Een krieltjessalade met pit dus! Het recept is van voormalig Toscanini-chefkok Wally Bosman.

20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gr krieltjes in schil
  • sap van 1 citroen
  • 4 bosuitjes (in dunne ringetjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 1 verse rode peper (zonder zaad en fijngesneden)
  • bosje verse peterselie (fijngehakt)
  • 4 takjes verse dragon (alleen de blaadjes, fijngehakt)
  • 6 el olijfolie
  • scheutje witte balsamico-azijn
  • zout en peper

Voorbereiding

Halveer de krieltjes. Stoom of kook de krieltjes in ruim gezouten water in circa 10-12 minuten gaar.

Giet af. Maak ondertussen de dressing. Meng het citroensap, bosui, bleekselderij, rode peper, dragon, olijfolie en een scheutje witte balsamico-azijn.

Schep de nog warme krieltjes door de dressing. Prak een gedeelte van de krieltjes voor een smeuïg resultaat. Laat de salade even staan zodat de smaken goed intrekken.

Vergelijkbare recepten