Traybake met aardappel

Wil je lekker, makkelijk en gezond eten? Ga dan voor deze heerlijke traybake met aardappel, groenten en gemarineerde kip met een Grieks tintje van onze ambassadeur Eef Kookt Zo. Je hebt er maar een kwartier werk aan, de rest doet de oven voor je! Dit recept bevat 570 kcal en 250 gr groente per portie (4 personen). Bereidingstijd: 15 minuten + 60 minuten oventijd.

1 u 15 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • Voor de gemarineerde kip:
  • 600 gr kipdijfilet of kippenvleugels
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 2 tl citroensap
  • 4 tl oregano
  • 2 tl komijn
  • Voor de rest:
  • 750 gr aardappelpartjes (voorgekookt)
  • 75 gr feta
  • enkele handjes snoeptomaatjes
  • 2 courgettes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tl oregano
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Stap 1: Marineer de kip (van tevoren)

Marineer de kip met alle ingrediƫnten voor gemarineerde kip en voeg naar smaak (ruim) peper, zout en een klein beetje olijfolie toe. Laat de kip bij voorkeur minimaal een uur of een nacht marineren in de koelkast.

Stap 2: Bak de aardappels en kip

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de aardappel op smaak met peper, zout en de oregano. Verdeel de aardappel over de bakplaat samen met de kip. Zorg ervoor dat alles vrij ligt dus dat niets elkaar overlapt, zodat de aardappel lekker krokant kan worden. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 30-45 minuten tot de aardappel en kip bijna gaar zijn. Hussel het geheel halverwege even om en zorg ervoor dat er niet teveel vocht van de kip afkomt (haal dit eventueel even weg met een keukenpapiertje).

Stap 3: Snijd en bak de groenten

Snijd ondertussen de groenten: courgette in halve plakjes, de snoeptomaatjes halveer je of laat je heel, de rode ui snij je in halve maantjes en de paprika in dunne repen. Verdeel de groenten na 30-45 minuten over de kip en aardappel en bak het geheel nu nog in 15-20 minuten gaar en de aardappel licht krokant. Verkruimel er vlak voor het serveren nog wat feta overheen. Eet smakelijk!

Dit recept is van onze ambassadeur Eef Kookt Zo.

Vergelijkbare recepten