
Stoemp van gepofte aardappel met ragout van krab en XO saus
Kook de recepten van de Piepershow thuis! Aardappel, krab en zilte groenten. Beter gaat het niet worden.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 flinke aardappels
- vlees van 1 noordzeekrab of 4 flinke scharen
- 1/2 el XO saus
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 2 el gezouten boter
- 150 ml karnemelk
- 100 g zeekraal, fijngesneden
- 100 g lamsoren, fijngesneden
Voorbereiding
Stap 1: de aardappels
Pak de aardappels met een ¼ teentje knoflook en zeezout per stuk in in aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 180°C. Pof de aardappelen 50 min. tot ze gaar zijn.
Stap 2: de krab
Breng een pan met flink zeezout aan de kook en doe de Noordzeekrab erin. Doe het vuur uit, maar laat de krab gedurende 10 min. in de pan met het water. Haal het vlees uit de krab of krabscharen (tik open met een stenen vijzel bijvoorbeeld). Meng het krabvlees met XO saus en de lente-ui.
Stap 3: mengen & serveren
Pel de aardappels, prak ze grof en meng met gezouten boter, karnemelk, fijngesneden zeekraal en lamsoor. Serveer een ruime lepel stoemp op een plat bord. Maak een kuiltje en schep wat van het krabvlees erop. Eetsmakelijk!