Aardappelgnocchi met worststukjes en gepofte paprika-tomatensaus
Zelf gnocchi maken lijkt misschien ingewikkeld, maar niks is minder waar! Deze gnocchi is hartstikke lekker en leuk om te maken met je kinderen. Samen met de gepofte paprikasaus en de stukjes worst is het een ware match made in heaven. Dit recept is gemaakt door Hugo Kennis en tijdens de Mini Piepershow gemaakt en gegeten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kilo kruimige aardappels
- 300 g fijn bloem type 00
- 1 ei
- 4 rode paprika's
- 300 g verse worst
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 70 g tomatenpuree
- 200 ml kookroom
- 1 venkelknol
Voorbereiding
Stap 1: Maak de gnocchi
Kook de aardappels in de schil in 20 minuten gaar. Pel daarna de schil eraf en pureer de aardappels met een pureeknijper. Laat iets afkoelen en meng de bloem, een snufje zout en het ei door de puree en kneed er een soepel glad deeg van. Verdeel in stukken en rol lange slangen van ongeveer 1,5/2 cm dikte. Hak nu met een mesje of deegkrabber stukjes van 2 cm. Haal de kussentjes met één kant over de ribbels van een vork, bestrooi ze met bloem en laat even rusten.
Stap 2: Bereid de paprikasaus voor
Zet ondertussen de oven op de hoogste grillstand. Halveer alle paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg alle paprika’s op een ovenplaat met de bolle kant naar boven op de plaat en blaker ze in de oven bijna helemaal zwart. Snipper ondertussen het uitje en de knoflook en fruit aan in een pan met flinke scheut olijfolie. Voeg tegen het einde de tomatenpuree toe.
Stap 3: Maak de paprikasaus
Laat de paprika’s wat afkoelen en pel ze uit het zwarte schilletje. Snijd in grove stukken en voeg toe aan de pan samen met de room. Breng het geheel aan de kook en pureer de saus met een staafmixer. Snijd de venkel in dunne plakjes en voeg toe aan de gladde paprikasaus. Snijd de worst in stukjes en bak deze aan in een aparte pan. En voeg toe aan de saus.
Stap 3: Kook de gnocchi en meng met de paprikasaus
Kook een ruime hoeveelheid water met zout in een pan en gaar hier de gnocchi in. Als ze drijven zijn ze gaar. Meng ze voorzichtig door de saus en serveer! Garneer met de topjes van de venkel.