
Taartje van aardappelschijfjes
Wat een feest deze hartige taart! De bodem is gemaakt van plakjes aardappel en heeft een verrukkelijke topping tomaat, olijf en rozemarijn. Wie snijdt de taart aan?
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 350 g vastkokende aardappels
- zout en peper
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 takje rozemarijn
- 1 kleine rode ui
- 50 g geraspte oude kaas
- 1 tomaat
- 30 g zwarte olijven
Voorbereiding
Stap 1: snijd de aardappels in schijfjes
Warm de oven voor op 180°C. Schil de aardappels. Snij ze in schijfjes van 2 mm dik (gebruik eventueel een mandoline). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de schijfjes uit tot 2 cirkelvormige taartbodems. Bestrooi met zout en peper. Pers de teen knoflook uit. Meng de knoflook met de olie. Bestrijk de aardappel goed met de knoflookolie.
Stap 2: bak de aardappelbodem
Ris de naaldjes van het takje rozemarijn. Pel de ui en snij deze in dunne ringen. Verdeel de kaas, rozemarijn en ui over de aardappeltjes. Bak de taartjes 7 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Stap 3: bak de topping mee
Snij intussen de tomaat in dunne plakjes en hak de olijven grof. Verdeel de tomaat en olijven over de taartbodems en bak nog eens 8 minuten in de warme oven op 180°C. Schuif de taartjes met een plaatmes voorzichtig op 2 mooie borden.