Gevulde aardappel met aardappelsalade, dragoncreme, citroen en gerookte zalm
Deze gevulde aardappel is een heerlijk voorgerecht die je zowel vegetarisch als niet-vegetarisch op tafel kunt zetten. Dit recept is gemaakt door TV-chef Hugo Kennis voor de Mini Piepershow, speciaal om met kinderen te bereiden!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 kruimige aardappels
- 200 g gerookte zalm
- 1 friszoete appel
- 3 el crème fraîche
- 2 el mayonaise
- 2 el kappertjes
- 2 sjalotjes
- 1 stengel bleekselderij
- 2 el amandelschaafsel
- bosje verse dragon
- 1 citroen
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: Koken
Kook de aardappels in de schil in 20 minuten gaar.
Stap 2: Snijden
Snijd ondertussen de appel en de selderij in blokjes en snipper de sjalotjes.
Stap 3: Maak de vulling
Giet de aardappels af, snijd het kapje eraf en hol de aardappel voorzichtig uit met een lepel. Meng de aardappelvulling met de appel, selderij, sjalotjes, crème fraiche, mayonaise, fijngesneden dragon, de kappertjes, sap van één citroen en peper en zout naar smaak.
Stap 4: Vul de aardappel en smullen maar
Vul de aardappel met de vulling en maak af met de gerookte zalm. Garneer met het groen van de bleekselderij en het amandelschaafsel.