Makkelijk en Snel
Fit
Budget
15min
Vega

Soep van aardappels en rucola .

4 Personen

Geen zin om te keuken? Deze luie soep van aardappels en rucola maak je supersnel klaar in de magnetron!

    Ingrediënten
  • 250 g vastkokende aardappels
  • 5 dl (kruiden)bouillon
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g rucola
  • cayennepeper (naar smaak)
Bereiding

Stap 1: bouillon en aardappels

Verhit de bouillon onafgedekt ca. 5 minuten op vol vermogen (ca. 900 watt) in de magnetron. Schil intussen de aardappels en snij deze in blokjes van 1/2 x 1/2 cm groot.

 

Stap 2: gaar de ingrediënten

Pel de sjalot en de knoflook en hak ze fijn. Doe sjalot, knoflook, aardappel en 1 eetlepel hete bouillon in een magnetronbestendige kom. Gaar dit vervolgens afgedekt met magnetronfolie ca. 3 1/2 minuut in de magnetron op vol vermogen. Schep halverwege een keer om.

 

Stap 3: overige ingrediënten

Giet er de rest van de hete bouillon over. Voeg de rucola toe en breng op smaak met cayennepeper. Warm de soep nog 1 minuut onafgedekt op vol vermogen.

Tip .

De rucola kan vervangen worden door in reepjes gesneden paksoi voor een meer oosterse soep.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief