Soep van aardappels en rucola

Geen zin om te keuken? Deze luie soep van aardappels en rucola maak je supersnel klaar in de magnetron!

15 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g vastkokende aardappels
  • 5 dl (kruiden)bouillon
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g rucola
  • cayennepeper (naar smaak)

Voorbereiding

Stap 1: bouillon en aardappels

Verhit de bouillon onafgedekt ca. 5 minuten op vol vermogen (ca. 900 watt) in de magnetron. Schil intussen de aardappels en snij deze in blokjes van 1/2 x 1/2 cm groot.

 

Stap 2: gaar de ingrediënten

Pel de sjalot en de knoflook en hak ze fijn. Doe sjalot, knoflook, aardappel en 1 eetlepel hete bouillon in een magnetronbestendige kom. Gaar dit vervolgens afgedekt met magnetronfolie ca. 3 1/2 minuut in de magnetron op vol vermogen. Schep halverwege een keer om.

 

Stap 3: overige ingrediënten

Giet er de rest van de hete bouillon over. Voeg de rucola toe en breng op smaak met cayennepeper. Warm de soep nog 1 minuut onafgedekt op vol vermogen.

Vergelijkbare recepten