Slaatje van aardappel, dille en gerookte makreel

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 300 g vastkokende aardappels
  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el fijngehakte dille
  • zout en peper
  • 1 el mascarpone
  • 150 g gerookte makreelfilets

Voorbereiding

Schil de aardappels. Snij ze in blokjes van 2 x 2 cm. Doe de aardappelstukken in een magnetronbestendige schaal met 2 eetlepels water. Gaar ze afgedekt met magnetronfolie in de magnetron 3 1/2 minuut op vol vermogen (ca. 900 watt). Schep halverwege een keer om.

Klop intussen met de staafmixer een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, fijngehakte dille en de mascarpone. Neem de aardappels uit de magnetron en giet het water af. Schenk er de dressing over. Schep voorzichtig, maar goed om. Laat de aardappels in de dressing goed afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de aardappels over 2 mooie coupes of op mooie borden. Verdeel er de stukjes makreel over en serveer direct.

Vergelijkbare recepten