
Roerei met knapperige aardappeltjes en ham
Aardappels zijn vrij neutraal van smaak en daarom een goede basis voor vullingen. Zoals dit roerei-gerecht.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 1 grote vastkokende aardappel
- 2 plakje rauwe ham of parmaham
- 1 el zonnebloemolie
- 3 eieren
- 3 el melk
- zout en peper
- 1 el boter
Voorbereiding
Stap 1: bak de vulling
Snij de ham in reepjes. Verhit de olie in een wok. Bak de ham in ca. 2 minuten knapperig in de olie. Neem ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes van 1/2 x 1/2 cm. Bak de blokjes zachtjes ca. 15 minuten op een matig vuur in de achtergebleven olie in de wok. Schep regelmatig om.
Stap 2: bak het roerei
Klop intussen de eieren los met de melk. Breng op smaak met zout en peper. Schep alles uit de wok en maak de wok goed schoon. Verhit de boter in de schone wok en bak het eimengsel. Blijf hierbij goed over de bodem roeren en omscheppen zodat het roerei goed luchtig wordt. Als het roerei bijna overal gestold is, voeg je de ham en aardappels toe. Warm kort door en serveer direct.