Raapstelenstamppot

De eerste voorjaarsstamppot is raapstelenstamppot. Als de raapstelen bij de groenteboer liggen, weten we dat het voorjaar is begonnen. Zijn er geen raapstelen? Maak dan deze stamppot met rauwe kleingesneden andijvie. Als je de spekblokjes weglaat (en eventueel vervangt door wat blokjes kaas), heb je een vegetarisch gerecht. Dit recept bevat 390 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 35 minuten

35 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 200 ml melk
  • 25 g boter
  • 4 bosjes raapstelen, onderkant verwijderd, kleingesneden

Voorbereiding

Stap 1: aardappels koken

Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte. Spoel ze onder de kraan met koud water goed schoon. Leg ze in een grote pan en schenk zoveel koud water bij de aardappels dat ze voor de helft onder water staan. Voeg zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en breng de aardappels aan de kook. Draai het vuur iets lager en kook ze in ca. 20 minuten gaar.

Stap 2: de puree

Bak intussen de spekblokjes in een koekenpan krokant. Giet de aardappels af. Verwarm de melk. Stamp de aardappels fijn, roer de warme melk en de boter door de aardappelpuree. Schep beetje bij beetje de raapstelen door de puree en tot slot de uitgebakken spekblokjes. Breng de raapstelenstamppot op smaak met zout en peper.

Vergelijkbare recepten