
Ovenaardappeltjes met kip en spinazie
Een simpel en smaakvol AVG’tje! De crispy bite van de aardappels uit de oven zijn heerlijk in contrast met zachtgestoofde spinazie.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 g aardappels
- 4 kipfilets
- 300 g verse spinazie (of 200 gram diepvriesspinazie)
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: bereid de aardappels
Warm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels schoon onder koud stromend water en dep ze droog. Halveer ze, leg ze in een ovenschotel en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met zout en peper en zet de schotel gedurende 25 minuten in de oven.
Stap 2: bak de kip en stoof de spinazie
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilets aan beide zijden in 10 à 15 minuten gaar op een matig vuur. Stoof de spinazie met aanhangend water en wat zout in ongeveer 6 minuten gaar. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken. Serveer de kipfilet met de spinazie en de ovenaardappeltjes.