Krieltjessalade met zeekraal en radijs

Een goedgevulde maaltijdsalade doet het altijd goed! Deze krieltjessalade met zeekraal en radijs van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër heeft een frisse yoghurtdressing. Heerlijk als lunch of bijgerecht! Dit recept bevat 272 kcal per portie (4 personen).Bereidingstijd: 25 minuten

25 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 gr krieltjes, in plakjes
  • 150 gr radijs, steeltje eraf en in vieren
  • 80 gr zeekraal
  • 10 gr dille, fijngesneden
  • 7 el milde yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 2 el platte peterselie
  • 2 el bieslook
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: Kook de krieltjes

Kook de gesneden krieltjes in een pan met ruim kokend water en een mespunt zout in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.

Stap 2: Maak de dressing

Doe ondertussen de yoghurt, olijfolie, citroensap, peterselie, bieslook en peper en zout in de keukenmachine en blend totdat het goed gemengd is. Is de dressing te dik? Voeg dan 1-2 eetlepels olijfolie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Meng de salade

Meng in een ruime kom de aardappelschijfjes met de radijs, zeekraal, dille en yoghurtdressing. Hussel goed en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Serveer!

Serveer in een grote schaal of verdeel over 4 borden. Eet smakelijk!

Dit recept is van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër.

Vergelijkbare recepten