
Koolraapstamppot met rauwe andijvie
Een lekkere variatie op grootmoeders andijvie stamppot! De koolraap is een zogenoemde ‘vergeten groente’ maar kan heerlijk gecombineerd worden met aardappel in een puree of stamppot.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 350 g aardappels
- 1 koolraap
- 75 g magere gerookte spekblokjes
- 1 kleine ui
- 75 g champignons
- 200 g gesneden andijvie
- 0,5 dl melk
- zout en peper
- nootmuskaat
- eventueel mosterd
Voorbereiding
Stap 1: snijden en koken
Schil de aardappels en snij ze in stukken. Snij de koolraap in plakken en schil ze. Was de plakken en snij ze in blokjes. Kook de aardappels samen met de koolraap in weinig water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de blokjes spek in een koekenpan uitbakken.
Stap 2: bak de champignons en ui
Pel en snipper de ui. Snij de champignons in plakjes. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de spekblokjes mee.
Stap 3: stamp de aardappels en koolraap
Giet de aardappels met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat.
Stap 4: stamppot
Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel mosterd.