
Knapperig gebakken aardappeltjes
Krijg jij ook nooit je aardappels knapperig? In dit recept leggen we uit hoe je krieltjes een heerlijk krokant korstje krijgen.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 700 g nieuwe aardappels
- 25 g boter
- 100 ml olijfolie
- 1 takje rozemarijn
- 1 teen knoflook
- zeezout
Voorbereiding
Stap 1: kook de aardappels
Breng een pan water met wat zout aan de kook, kook de aardappels 10 minuten en laat ze uitlekken.
Stap 2: in de pan
Verhit de boter met de olie intussen in een grote koekenpan. Roer er de rozemarijn, knoflook en aardappels door en leg het deksel op de pan. Bak ze op niet te hoog vuur in 15 minuten goudbruin, roer af en toe.
Stap 3: finishing touch
Gooi de knoflook en rozemarijn weg, bestrooi de aardappeltjes met zeezout en dien ze op.