
Hartige taart met krokante aardappelblokjes
Gek op taart? Zet vanavond deze hartige taart met aardappel, spinazie en salami van onze ambassadeur Smulpaapje op tafel! Een makkelijk recept dat geschikt is voor het hele gezin.Dit recept bevat 698 kcal per portie (4 personen).Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 350 gr verse spinazie
- 75 gr kruidenkaas
- 1 el olie
- 450 gr aardappelblokjes
- 1 tl tijm
- zout en peper naar smaak
- 1 el boter
- 1 rol vers bladerdeeg
- 50 gr salami, in blokjes
- 2 tomaten, zonder zaadlijst en in plakjes
Voorbereiding
Stap 1: Meng de spinazie en kruidenkaas
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook water in de waterkoker. Doe de spinazie in een vergiet en giet het kokende water over de spinazie, zodat de spinazie slinkt. Knijp al het vocht er goed uit zodra de spinazie iets is afgekoeld. Meng vervolgens de uitgeknepen spinazie met de kruidenkaas.
Stap 2: Bak de aardappels
Verhit in de tussentijd de olie in een koekenpan en bak op hoog vuur de aardappelblokjes in 10 minuten licht goudbruin. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
Stap 3: Maak de taart
Vet een bakblik in met boter en leg het deeg in het bakblik. Knip eventueel het overtollige deeg weg. Verdeel de spinazie op de bodem en verdeel daar de salamiblokjes en plakjes tomaat over. Dek alles af met de krokante aardappelblokjes en bak de hartige taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin en gaar is en je aardappelblokjes lekker krokant zijn.
Dit recept is van onze ambassadeur Smulpaapje.