Gnocchi met broccolipesto

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort gemaakt van aardappelen. Bij dit recept gaat er broccolipesto bij. Handig, eet je groenten bijna zonder dat je het door hebt!

20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 stronk broccoli
  • 35 g pijnboompitten
  • 35 g cashewnoten
  • 1 rijpe avocado
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • het sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • zongedroogde tomaten
  • 2 porties gnocchi

Voorbereiding

Stap 1: grill de broccoli

Verwarm je oven voor op 220 graden. Leg de gesneden broccoli op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet in de oven.

 

Stap 2: rooster de noten mee

Na 4 minuten voeg je de pijnboompitten en cashewnoten toe aan de bakplaat, om mee te laten roosteren in de oven. In totaal staat de broccoli 10 minuten in de oven. (de pitten en noten dus 6 minuten)

 

Stap 3: maak de saus

Doe ondertussen knoflook, avocado, citroensap en basilicum in een keukenmachine en laat draaien tot er een romige saus ontstaat. Haal de broccoli, pijnboompitten en cashewnoten uit de oven en laat even afkoelen. Voeg de cashewnoten en pijnboompitten toe aan de mix in de keukenmachine en laat nog even mee draaien. Voeg tot slot de broccoli toe – met een paar stukjes per keer – en laat meedraaien tot het een mooi egaal geheel is geworden. Wanneer de saus te dik blijft, kun je wat water toevoegen.

 

Stap 4: bereid de gnocchi

Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de koude saus en garneer met zongedroogde tomaatjes en wat extra basilicum.

Vergelijkbare recepten