
Geroosterde balsamico-aardappels
Deze aardappels uit de oven met balsamico zijn lekker knapperig en plakkerig tegelijkertijd. Een smaakvol bijgerecht bij iedere maaltijd.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 grote, vastkokende, geschilde aardappels
- 2 grote gele uien, in achtjes gesneden
- 2 el olijfolie
- grof zout
- 3 el balsamicoazijn
Voorbereiding
Stap 1: bak de aardappels
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in stukjes. Giet twee eetlepels olijfolie in een ovenschaal en voeg de aardappels en ui toe. Bak tot ze goudkleurig zijn (ongeveer 15 minuten).
Stap 2: bestrooi met zout
Schud de schaal even op en bestrooi de aardappels met wat grof zout. Bak nog een half uur (de aardappels moeten zeker een korstje hebben). Besprenkel met balsamico-azijn en serveer.