Geroosterde balsamico-aardappels

Deze aardappels uit de oven met balsamico zijn lekker knapperig en plakkerig tegelijkertijd. Een smaakvol bijgerecht bij iedere maaltijd.

1 u
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 grote, vastkokende, geschilde aardappels
  • 2 grote gele uien, in achtjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • grof zout
  • 3 el balsamicoazijn

Voorbereiding

Stap 1: bak de aardappels

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in stukjes. Giet twee eetlepels olijfolie in een ovenschaal en voeg de aardappels en ui toe. Bak tot ze goudkleurig zijn (ongeveer 15 minuten).

 

Stap 2: bestrooi met zout

Schud de schaal even op en bestrooi de aardappels met wat grof zout. Bak nog een half uur (de aardappels moeten zeker een korstje hebben). Besprenkel met balsamico-azijn en serveer.

Vergelijkbare recepten