Gepofte aardappel

Gepofte aardappel is ontzettend lekker en tegelijkertijd ook super makkelijk om te maken. Onze ambassadeur Eef Kookt Zo deelt het recept voor gepofte aardappel van de BBQ, maar ook gepofte aardappel uit de oven zodat je het hele jaar door kunt genieten van dit heerlijke gerecht! Dit recept bevat 516 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd.

50 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 4 grote (iets) kruimige aardappels
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 125 gr zure room
  • 1 el verse peterselie, fijngesneden
  • 1 el verse bieslook, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • Om erbij te serveren:
  • 4 maiskolven
  • simpele salade met tomaat, komkommer en ei

Voorbereiding

Stap 1: Kook de aardappels voor

Kook de aardappels even voor om de bereidingstijd te verkorten. Dan hoeven ze niet zo lang in de oven of op de BBQ. Boen hiervoor de aardappels schoon en doe ze in een schaaltje met een scheutje water voor 5 minuten op 800 watt of kook ze 10 minuten voor in een pan met ruim water en een snuf zout.

Stap 2: Pof de aardappels

Dep de aardappels daarna (indien nodig) droog en smeer ze in met een beetje (olijf)olie en bestrooi met peper en zout. Pak ze per stuk stevig in aluminiumfolie. 
Voor de BBQ: pof de aardappels (op indirecte warme) in ca. 10 minuten gaar met de deksel op de BBQ.
Voor de oven: pof de aardappels in de voorverwarmde oven op 200 graden in ca. 30 minuten gaar.

Stap 3: Maak de saus en vul de aardappels

Maak de vulling/saus door de zure room te mengen met de fijngesneden verse groene kruiden, het uitgeperste teentje knoflook en peper en zout naar smaak. Pak de aardappels na het poffen voorzichtig uit het aluminiumfolie. Snij met een scherp mes de bovenkant in en maak iets ruimte voor de saus. Verdeel de saus over de aardappels en serveer direct met bijvoorbeeld de maiskolven en een lekkere frisse salade. Eet smakelijk!

Dit recept is van onze ambassadeur Eef Kookt Zo.

Vergelijkbare recepten