
Gegratineerde aardappelpuree
Gratineren betekent ook wel “overbakken” en is een manier om een heerlijke korst op de bovenkant van je gerecht te krijgen. In dit geval de aardappelpuree! Gratineren kun je doen met kaas, boter, of in dit geval, paneermeel.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 5 grote bloemige aardappels
- 50 g gezouten boter
- 4 eierdooiers
- nootmuskaat
- 4 el paneermeel
- zout en peper
Voorbereiding
Stap 1: Bereid de aardappels
Schil de aardappels en gaar ze afgedekt 8 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Giet de aardappels af, laat 10 minuten nageren en iets afkoelen.
Stap 2: Pureer de aardappels
Pureer de aardappelen en meng er de boter en eierdooiers door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe de puree in een ovenschaal.
Stap 3: Gratineren
Bestrooi met paneermeel en zet onder een voorverwarmde grill. Gratineer tot de puree een goudbruin korstje heeft.