
Cottage pie
Een cottage pie is een ovenschotel van gehakt en aardappelpuree, en is hartstikke makkelijk en lekker! Onze ambassadeur Smulpaapje legt uit hoe ze haar favoriete cottage pie vol groenten en met zelfgemaakte aardappelpuree maakt. Dit recept bevat 425 kcal per portie (6 personen)Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en in kwarten
- 1 scheut melk
- 1 el boter
- 1 el mosterd
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 150 gr wortel
- 100 gr champignons, in kwarten
- 1 prei, in ringen
- 200 gr erwtjes (diepvries)
- 500 gr rundergehakt
- 1 el tomatenpuree
- 2 el worcestershiresaus
- 1 tl gedroogde tijm
- zout en peper naar smaak
Voorbereiding
STAP 1: MAAK DE AARDAPPELPUREE
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappels in 10-12 minuten gaar. Giet af en maak met de aardappels, melk, boter en mosterd een grove puree.
STAP 2: MAAK DE VULLING
Fruit de wortel in een grote hapjespan met een beetje olie voor 2 minuten. Voeg de uit toe en fruit 2 minuten mee. Laat vervolgens de prei en champignons 2 minuten meebakken en voeg de knoflook mee om nog één minuut mee te bakken. Voeg daarna het gehakt toe en bak in 3 minuten rul aan, en bak daarna de tijm, tomatenpuree en wocestershiresaus 2 minuten mee. Breng alles op smaak met zout en peper.
Stap 3: Maak de ovenschotel
Doe de vulling in een ovenschaal en dek af met de puree. Zet in de oven tot de bovenkant goudbruin is (ongeveer 15 minuten).
Dit recept is van onze ambassadeur Smulpaapje.