
Chilifrietjes met avocado-koriander dip
Wil je een keer lekker snacken tijdens een filmavond, maar geen zin in chips? Probeer de chilifrietjes! Door de avocado dip krijg je er meteen een Mexicaans tintje bij. Dit recept bevat 328 kcal per portie (2 personen). Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 300 gr aardappels
- 1 avocado
- een paar takjes koriander
- 1 limoen
- chilikruiden
Voorbereiding
Stap 1: chilifrietjes in de oven
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels in partjes. Verdeel de partjes over een stuk bakpapier en bestrooi met chilikruiden heen. Schuif de frietjes voor zo’n 35 minuten in de oven. (houd het goed in de gaten, ze mogen natuurlijk niet aanbranden)
Stap 2: avocado dip
Doe nu de avocado, de koriander, het sap van de limoen en ook nog wat chilikruiden in je keukenmachine en laat draaien tot er een lekkere zachte dip is ontstaan. Haal de frietjes uit de oven als ze mooi goudbruin zijn en serveer lekker royaal met de dip.