
Boerenkool-aardappel taart
Dit is eigenlijk boerenkool met worst, maar dan in taartvorm! Voor wanneer je toe bent aan een andere presentatie.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kg vastkokende aardappels
- 270 g pittige worstjes
- 2 uien
- 2 el olijfolie
- 6 eieren
- 450 g boerenkool
Voorbereiding
Stap 1: prepareer de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen.
Stap 2: bak de worst en ui
Verwijder ondertussen het vel van de worsten en de ui in ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het worstvlees toe en bak 5 min. Bak de aardappelschijfjes 1 min. mee. Schep regelmatig om.
Stap 3: het boerenkool-mengsel
Klop ondertussen de eieren in een ruime kom. Doe de boerenkool in een zeef, duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel en roer de boerenkool door het ei. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Stap 4: taart
Schenk het ei-boerenkoolmengsel over de aardappelen en verdeel gelijkmatig over de pan. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. bakken, totdat het ei gestold is.