
Bietenstamppot
Bieten geven een heerlijk zoet-frisse smaak aan je gerecht. Door de aardappels te mixen met frisse aardappels wordt het helemaal een topper. Hoezo geen aardappelstamppot in de zomer? Deze kan prima!
Ingrediƫnten
Voor 2 personen
- 500 gram kruimige aardappelen
- 350 gram voorgekookte bietjes
- 1 appel
- een klein bosje raapstelen
- een handje walnoten
Voorbereiding
Stap 1: kook de aardappels en snijd de groente
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ca. 25 minuten gaar in een pan met water.
Snijd de onderkant van de raapstelen af en was ze goed. Snijd in stukjes. Snijd ondertussen de bietjes en appel in blokjes.
Stap 2: walnoten
Bak de walnoten kort aan in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak daarna in grove stukken.
Stap 3: stamp alles fijn
Giet de aardappels af. Bewaar wat kookvocht voor als je stamp te droog is. Voeg de bietjes aan de aardappels toe en stamp alles fijn (tip: heb je geen stamper, gebruik dan een mixer, dat werkt ook prima!).
Stap 3: mengen
Meng vervolgens de appel, raapstelen en walnoten door de puree heen.
Breng de puree op smaak met peper en zout.