
Aardappeltatin met rode ui en geitenkaas
Tarte tatin, je hebt er vast weleens van gehoord, het omgekeerde taartje. Dit is een hartige versie met een bodem van aardappel. Bon appétit!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 grote vastkokende aardappels, in dunne schijfjes
- 2 rode uien
- 65 g zachte geitenkaas
- 0,5 el kristalsuiker
- peper en zout
- 1 el olijfolie
Voorbereiding
Stap 1: snijd de ingrediënten
Snijd de rode ui in partjes en laat hierbij de wortelbasis intakt. Bak ze in olijfolie zachtjes 2 minuten. Meng de ui door de geitenkaas. Verdeel het mengsel over 2 taartvormpjes bedekt met bakpapier. Bestrooi met suiker en dek af met rauwe aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Stap 2: bak de tatin
Bak de taartjes in de voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 10 minuten. Leg bordjes op de vormpjes en keer de taartjes om. Serveer ze warm.