Aardappeltatin met rode ui en geitenkaas

Tarte tatin, je hebt er vast weleens van gehoord, het omgekeerde taartje. Dit is een hartige versie met een bodem van aardappel. Bon appétit!

30 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 2 grote vastkokende aardappels, in dunne schijfjes
  • 2 rode uien
  • 65 g zachte geitenkaas
  • 0,5 el kristalsuiker
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Bereiding

Stap 1: snijd de ingrediënten

Snijd de rode ui in partjes en laat hierbij de wortelbasis intakt. Bak ze in olijfolie zachtjes 2 minuten. Meng de ui door de geitenkaas. Verdeel het mengsel over 2 taartvormpjes bedekt met bakpapier. Bestrooi met suiker en dek af met rauwe aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

 

Stap 2: bak de tatin

Bak de taartjes in de voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 10 minuten. Leg bordjes op de vormpjes en keer de taartjes om. Serveer ze warm.

Vergelijkbare recepten

40 min

Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillon

40 min
vega

Bakplaat met aardappels, portobello’s en rozemarijn

40 min
vega

Bittere chocoladetaart met aardappel

35 min

Truffelaardappelpuree met lamsfilet

30 min
vega

Frisse salade van aardappel en appel met verse bieslook

1 u 15 min
vega

Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto

[#<Recipe id: 421, title: "Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillo...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de kruiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit recept is ook heerlijk met eend, varkensvle...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "japanse-aardappeltjes-met-dashibouillon", image: "japanse-aardappeltjes-met-dashibouillon.jpg", description: "Ben je dol op de Japanse keuken? Probeer dan eens ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:49", updated_at: "2017-07-28 13:20:06", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 568, title: "Bakplaat met aardappels, portobello’s en rozemarij...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de portobello&#39;s</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker bij vis of gevogelte.</p>\r\n", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "bakplaat-met-aardappels-portobello-s-en-rozemarijn", image: "bakplaat-met-aardappels-portobello-s-en-rozemarijn...", description: "De zachte schil en rode kleur van de roseval aarda...", average_rating: 3.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:38:21", updated_at: "2017-07-17 13:22:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 566, title: "Bittere chocoladetaart met aardappel", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: pureer de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Gebruik glutenvrij bakpoeder als je dit nagerec...", cooking_method: "bakken", servings: 8, featured: false, slug: "bittere-chocoladetaart-met-aardappel", image: "bittere-chocoladetaart-met-aardappel.jpg", description: "Serieus waar: chocoladetaart met aardappel erin. D...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:27:53", updated_at: "2017-07-17 13:30:16", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 411, title: "Truffelaardappelpuree met lamsfilet", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met&nbsp;peultjes. De&nbsp;truffelolie k...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "truffelaardappelpuree-met-lamsfilet", image: "truffelaardappelpuree-met-lamsfilet.jpg", description: "Hoe geef je meer smaak aan aardappelpuree? Voeg wa...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:38", updated_at: "2017-07-07 12:21:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 496, title: "Frisse salade van aardappel en appel met verse bie...", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: prepareer de aardappelen</u></h2>\r\n...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker met een snufje paprikapoeder bovenop!</p...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "frisse-salade-van-aardappel-en-appel-met-verse-bie...", image: "frisse-salade-van-aardappel-en-appel-met-verse-bie...", description: "Een frisse salade voor warme zomeravonden.", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:15", updated_at: "2017-07-17 14:07:02", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 392, title: "Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: zelfgemaakte pesto</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan de raketsla vervangen door zongedroogde ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto", image: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto.jpg", description: "Gevulde aardappels uit de oven zijn niet alleen he...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:16", updated_at: "2017-07-17 11:53:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief