Makkelijk en Snel
Picknick
Uit de oven
30min

Aardappeltatin met rode ui en geitenkaas .

4 Personen

Tarte tatin, je hebt er vast weleens van gehoord, het omgekeerde taartje. Dit is een hartige versie met een bodem van aardappel. Bon appétit!

    Ingrediënten
  • 2 grote vastkokende aardappels, in dunne schijfjes
  • 2 rode uien
  • 65 g zachte geitenkaas
  • 0,5 el kristalsuiker
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
Bereiding

Stap 1: snijd de ingrediënten

Snijd de rode ui in partjes en laat hierbij de wortelbasis intakt. Bak ze in olijfolie zachtjes 2 minuten. Meng de ui door de geitenkaas. Verdeel het mengsel over 2 taartvormpjes bedekt met bakpapier. Bestrooi met suiker en dek af met rauwe aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

 

Stap 2: bak de tatin

Bak de taartjes in de voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 10 minuten. Leg bordjes op de vormpjes en keer de taartjes om. Serveer ze warm.

Tip .

Bestrooi de taartjes met versgehakte rozemarijn.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief