
Aardappels met zeewier
Zeewier wordt veel gebruikt in combinatie met noodles en rijst, maar smaakt ook heerlijk bij aardappel.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 150 g vastkokend aardappels
- 10 g wakame zeewier salade
- 10 g zeespaghetti
- 5 g olijfolie
- 1 g zout
- 0,9 g agar
- 0,4 g gellan
- 1 bakje borage cress
Voorbereiding
Stap 1: maak de zeewiergelei
Meng 70 gram wakame (zeewier) met 200 gram water. Breng dit tegen de kook aan en laat het 15 min trekken. Zeef de bouillon en voeg de agar (bindmiddel) en gellan (gum) toe. Los de poeders goed op en kook de bouillon op. Wanneer de bouillon gekookt heeft, giet deze in een bakje en zet het koud.
Stap 2: kook de aardappel
Schil de aardappel, en snijd deze in dunne plakjes. Steek de aardappel uit met een steker. Vul een kookpan met water en breng het aan de kook. Voeg zout toe aan het water en blancheer de aardappel. Laat de aardappel uitdampen op een plateau.
Stap 3: maak de borden op
Hak de overige wakame fijn. Plaats een ronde steker op het bord. Verdeel de gehakte wakame over de bodem van de steker. Marineer de aardappel met olijfolie, peper en zout. Leg de aardappelrondjes dakpansgewijs in de steker.
Stap 3: maak de zeewiergelei af
Haal de bouillon uit de koelkast en draai deze in een keukenmachine tot een gladde gel. Spoel de zeespaghetti goed af zodat ze niet te zout zijn.
Stap 4: maak de garnering af
Dresseer de borage cress, zeespaghetti en zeewiergelei op het gerecht.