
Aardappelpuree met hamburger en broccoli
Er gaat niets boven een ouderwets A-V-G’tje (aardappels – vlees – groente). Wissel die gekookte aardappels eens om voor aardappelpuree. Zo gepiept en tóch net iets anders.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 5 grote, bloemige aardappels
- 1 struik (of 300 gram diepvriesbroccoli) broccoli
- 2 courgettes
- olijfolie
- 4 hamburgers (ieder 120 gram)
- 1 glas halfvolle melk
- zout
Voorbereiding
Stap 1: gaar de aardappels
Schil de aardappels, snij ze in stukken en gaar ze afgedekt met magnetronfolie 10 minuten in een bodempje water in de magnetron op 750 watt.
Stap 2: prepareer de groente
Snij de broccoli in roosjes en kook ze in water met wat zout gaar. Was de courgette en snij ze in blokjes van 1 x 1 cm.
Stap 3: bakken
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de courgette al omscheppend op een matig vuur beetgaar. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de hamburgers in ca. 8 minuten aan weerszijden bruin en gaar.
Stap 4: puree
Pureer de aardappels met de melk. Roer goed door en breng op smaak met wat zout.
Stap 5: aan tafel!
Serveer de puree met de hamburgers, de broccoli en de courgetteblokjes.